Onderwijsaanbod

Opleidingen en extra’s

Portus Farelcollege is een brede christelijke scholengemeenschap met drie afdelingen: lyceum, mavo en vmbo. Op grond van het advies van je basisschool word je geplaatst in één van de volgende brugklassen:

• atheneum-tto
  • atheneum
  • havo
  • mavo
  • vmbo-kader
  • vmbo-basis
  • vmbo-basis met lwoo

Dubbeladvies

Bij een dubbeladvies wordt in overleg met de bassischool en je ouders gekeken wat het beste voor je is.

iPad als hulpmiddel in het onderwijs

Vanaf de eerste klas werkt elke leerling op Portus Farelcollege met een iPad. Met een iPad zijn er binnen en buiten de les veel mogelijkheden om actiever met de stof aan de slag te gaan en in eigen tempo te werken. Leerlingen kunnen de tablet gebruiken voor het raadplegen van schoolboeken, agenda, cijferadministratie, speciale apps. Het belangrijkste blijft echter het directe persoonlijke contact tussen docent en leerling in de klas. Dat is zeer waardevol voor het plezier en de leerprestaties van de leerling. De iPad is geen volledige vervanger van de papieren boeken.

• Privacy-overzicht

Privacy-overzicht

Deze website gebruikt Google Analytics, Hotjar en Facebook-pixel om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's.